Als eerste organisatie van Nederland bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid om 6 weken lang individueel online gecoacht te worden. De e-coaches en taalvrijwilligers zijn vol enthousiasme begonnen. E-coach Vika na haar training: “Ik merk dat er zin in krijg!”

Een win-win-winsituatie

Win voor de e-coach: als professionele coach krijg je de kans om je coachingsvaardigheden uit te breiden naar online. Je wordt opgeleid door een professionele e-coach van Your Solutions. In ruil daarvoor zet je jouw kennis en ervaring minimaal 6 maanden in om verschillende taalvrijwilligers te coachen.

Win voor de taalvrijwilliger: als taalvrijwilliger word je 6 weken lang individueel online begeleid door jouw eigen e-coach. Hierdoor leer je binnen korte tijd veel over jezelf als coach en doe je nieuwe coachingsvaardigheden op. Zo groei jij in je rol als coach van een anderstalige.

Win voor de anderstalige: de getrainde taalvrijwilliger stelt zich op als de persoonlijke coach van de anderstalige. Hierdoor sluit de taalcoaching het meest aan op de interesses en behoeften van de anderstalige. Zo halen ze het meest uit de ontmoetingen.

Pluform sponsort e-coachtrajecten

De e-coaching vindt plaats in het systeem Pluform. Pluform is speciaal ingericht voor het geven van e-coaching en is erg gebruiksvriendelijk. Pluform is sponsor van Het Begint met Taal en heeft een aantal e-coachtrajecten gesponsord. Directeur Marc Coenen: “Bij Pluform vinden we het belangrijk dat iedereen in de samenleving mee kan doen. Taal is daarbij onmisbaar. Wij zetten ons daarom graag in om de mooie missie van Het Begint met Taal te steunen. Met ons sponsorschap versterken we de taalcoaching. Wij zijn trots zo bij te mogen dragen aan de effectiviteit van het goed leren van de Nederlandse taal.”

Wij bedanken Pluform voor de fijne samenwerking.

Krijg jij er ook zin in? Doe mee als e-coach of taalvrijwilliger!

Word jij ook enthousiast als je dit leest? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van e-coach voor 6 november en start eind november. De vacature voor e-coach vind je hier. Voor meer informatie neem contact op met Ilse van der Horst, ilse@hetbegintmettaal.nl of 0643743230.

Of neem deel aan het project als taalvrijwilliger, meld je daarvoor hieronder aan. Mocht je willen deelnemen dan moet je goed om kunnen gaan met de computer en dien je bovenal gemotiveerd te zijn. Tot slot dien je taalvrijwilliger te zijn bij een lokale partnerorganisatie van Het Begint met Taal. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, je kan dus op een wachtlijst geplaatst worden.

[contact-form-7 id=”9466″ title=”Geïnteresseerde taalvrijwilligers e-coaching”]

Partners

Het Begint met Taal heeft het e-coachtraject ontwikkeld met Your Solutions. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.