We zijn druk bezig met de e-coachingspilot. De deelnemers van de pilot zijn erg enthousiast. Bovendien is er veel interesse in de landelijke uitrol. Het Begint met Taal sprak met Hatice Türkmen, e-coach vanuit YourSolutions, over dit mooie project.

Wat is e-coaching?

E-coaching is een vorm van coaching die online plaatsvindt. Het e-coachingsprogramma van Het Begint met Taal is een online inwerkprogramma voor taalcoaches. Gedurende 6 weken hebben taalcoaches wekelijks contact met hun e-coach via een digitaal systeem. Aan de e-coach kunnen zij vragen en dilemma’s voorleggen. De taalcoach levert ook online elke week een opdracht in en krijgt direct feedback.

Wat is het doel van e-coaching?

Nieuwe vrijwilligers zijn dringend nodig, helemaal nu de vraag naar taalcoaching zo groot is. Met dit innovatieve inwerkprogramma verbeteren taalcoaches hun coachingsvaardigheden en leren ze hoe ze taalontmoetingen in kunnen vullen. Dit inwerkprogramma sluit goed aan op de praktijk van taalcoaching en helpt vrijwilligers om effectief aan de slag te gaan.

Waarom e-coaching?

Eén van de grote voordelen van e-coaching is natuurlijk dat het niet gebonden is aan tijd of plaats. Als taalcoach met een drukke agenda kun je dit programma prima combineren met je andere activiteiten. Je gaat er mee aan de slag wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kan de e-coach dankzij de een-op-een begeleiding inspelen op wat jij wilt leren. Samen met de coach kijk jij naar wat jouw valkuilen zijn, waar jij goed in bent én wat je graag wilt uitdiepen. De dingen die je vervolgens meekrijgt kun je direct toepassen tijdens de taalcoaching. Door deze ‘training on the job’ krijg je niet eenmalig, zoals bij een reguliere training, maar meerdere keren feedback.

Wat vinden de huidige deelnemers van de e-coaching?

Deelnemers zijn erg enthousiast over het project. E-coach Hatice Türkmen: “Vrijwilligers zijn enthousiast en vinden het heel erg fijn dat ze uitgebreid feedback krijgen. Ze zijn echt verrast over wat zij hebben meegekregen.” Dit blijkt ook uit de evaluaties, het cijfer dat deelnemers gemiddeld gaven voor hun coachingsvaardigheden steeg van een 3 in het begin van het project naar een 8 aan het eind.

Kan ik ook deelnemen?

De pilot loopt in een aantal weken af. Maar niet getreurd! In september 2017 gaan we dit project landelijk uitrollen. Lijkt het je leuk om mee te doen als taalcoach of online trainer? Houd dan onze website en sociale media in de gaten. Ben je coördinator bij een aangesloten taalcoachorganisatie en wil je graag meedoen met de uitrol? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen contact met je op. NB. Als je dit al hebt gedaan, hoef je dit niet nog een keer te doen.

[contact-form-7 id=”7908″ title=”Meedoen aan uitrol e-coachtraject”]

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ministerie van SZW