EpaleOp het elektronisch platform voor volwasseneneducatie Epale vind je het dossier Migranten. Eline Dragt van Het Begint met Taal is ambassadeur van Epale. Het Begint met Taal raad een kijkje in dit dossier aan, je vindt antwoord op vragen als: welke rol kan volwasseneneducatie spelen bij de huidige instroom van vluchtelingen in Nederland (en Europa)? Hoe helpt educatie migranten? Het Nederlandse Epale team ging voor u op zoek naar goede praktijkvoorbeelden, inspirerende verhalen en goede ideeën uit de hele wereld. Ook maakten we een serie interviews met ‘vluchtelingen van nu’ die inmiddels zelf ervaring hebben met onderwijs en integratie van migrantengroepen, asielzoekers en / of vluchtelingen. 

De informatie is onderverdeeld in een aantal subthema’s:

Bij iedere stuk leest u een korte inhoud. Tevens kunt u uit de eerste regel afleiden om wat voor soort content het gaat (Blog, Materialen, Nieuws, …) en in welke talen het beschikbaar is (Nl, En, Du, Sp, …). Dit dossier is ook beschikbaar in het Engels

Schrijf je in bij Epale

Schrijf je nu in bij EPale via deze link. Zo word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe informatie die het platform biedt, kun je in contact komen met soortgelijke Europese organisaties en kun je leren van andere initiatieven. Het Begint met Taal is ambassadeur van Epale.