vrouw bij pinautomaat

Weet je dat jouw idee voor een taalcoachproject kansrijk is maar weet je niet waar je moet beginnen om van idee naar praktijk te komen? Zie je op tegen fondsenwerving? Dan is deze training echt iets voor jou. Volg deze praktische training en wordt een enthousiaste fondsenwerver!

Inhoud

Tijdens de training gaan we actief aan de slag om jouw projectplan vorm te geven en leer je de stappen om fondsen te werven. Dat doen we aan de hand van een 4-stappenplan:

  1. In stap 1 gaan we aan de slag met de ‘Theory of Change’ en verkennen we de effecten en indicatoren die het projectidee moeten opleveren.
  2. In stap 2 leer je hoe je een stakeholderanalyse van het projectidee uitvoert. En leer je de stappen voor een haalbaarheidsonderzoek.
  3. In stap 3 gaan we met het projectplan aan de slag. Daarbij behandelen we de structuur van een projectplan, de begroting en dekkingsplan.
  4. In stap 4 duiken we in de wereld van financiering met de focus op fondsenwerving.

Opbrengst van de training

  • weet je hoe je een stakeholderanalyse maakt;
  • ken je de structuur van een projectplan inclusief begroting en dekking;
  • weet je hoe je wervend schrijft
  • weet je welke fondsen passend zijn voor het soort initiatief waar jij mee bezig bent.

Voor wie?

Deze training is voor coördinatoren, bestuursleden en andere medewerkers die projectplannen (willen) schrijven en bezig zijn met fondsenwerving voor projecten op het gebied van taalcoaching.

Datum en tijd

De training vindt plaats op donderdag 31 oktober van 10.00 – 17.00 uur met inloop vanaf 9.30 uur. Om 12:30 uur zal er voor jullie een heerlijke lunch klaar staan.

De trainer

De training wordt gegeven door Senna Bouteba, eigenaar van Blooming Projects. Blooming Projects helpt sociale initiatieven om van idee naar plan naar financiering naar impact te komen. Senna heeft jarenlange ervaring met beoordeling en begeleiding van projecten gericht op welzijn, zorg en arbeidsparticipatie en met sociale ondernemingen. Door die ervaring weet zij precies waar een succesvol project of sociale onderneming aan voldoet en waarom het ene initiatief als magneet werkt voor financiers en het andere niet.

Dit zeiden anderen over de training

“De trainer heeft zelf ervaring met het beoordelen van aanvragen van sociale ondernemingen. Dat is wat mij betreft een groot pluspunt. Ze kan de stof daardoor heel effectief overbrengen en gebruikt concrete voorbeelden. Ik begrijp nu beter op grond waarvan een fonds ‘ja’ of ‘nee’ zegt op een aanvraag en die inzichten kan ik gebruiken bij het aanscherpen van mijn aanvragen. Ik kan morgen meteen aan de slag met wat ik vandaag geleerd heb!”

Aanmelden

Je ontvangt een bevestiging van je deelname een week van tevoren.
Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training
volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Financiering - 31 oktober