In 4 stappen naar een projectplan en financiering!

Zie je op tegen fondsenwerving? Of weet je niet waar je moet beginnen? Weet je dat je idee kansrijk is, maar doe je daar nog niks mee? Dan is deze training echt iets voor jou! Volg deze praktische training en wordt een enthousiaste fondsenwerver!

Tijdens de training gaan we actief aan de slag om jouw projectplan vorm te geven en een financieringsplan te maken. Dat doen we aan de hand van een 4-stappenplan. We gaan allereerst aan de slag met om helder te krijgen welke impact je met je project wilt bereiken. De tweede stap is de stakeholderanalyse: welke belanghebbenden zijn er? Daarna volgt de structuur van het projectplan inclusief begroting en dekking en hoe je wervend schrijft. En tot slot gaan we in op fondsenwerving en wat voor jou passende financiers zijn. Tijdens deze training leg je de basis voor jouw project en weet je hoe je financiers kan vinden.

Dinsdag 11 juni 2019 van 09:30 t/m 16:30 uur in Utrecht. Om 12:00 uur zal er voor jullie een heerlijke lunch klaarstaan.

De 4 stappen uitgebreid
1. In stap 1 gaan we aan de slag met de ‘Theory of Change’ en verkennen we de effecten en indicatoren die het projectidee moeten opleveren. Dat levert tevens de basis voor een eventuele effectmeting op termijn. Daarbij gebruiken we één van de projectideeën om mee te oefenen.

2. In stap 2 leer je hoe je een stakeholderanalyse van het projectidee uitvoert. En leer je de stappen voor een haalbaarheidsonderzoek.

3. In stap 3 gaan we met het projectplan aan de slag. Daarbij behandelen we de structuur van een projectplan, de begroting en dekkingsplan. Je ontvangt vooraf een template voor een projectplan waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook gaan we in op hoe je een wervend projectplan schrijft.

4. In stap 4 duiken we in de wereld van financiering met de focus op fondsenwerving. Ook gaan we in op welke fondsen passend zijn voor het soort initiatief waar jij mee bezig bent.

Is je projectplan klaar? Dan kun je jouw projectplan per e-mail voorleggen aan Het Begint met Taal voor feedback.

Voor wie?

Deze training is voor coördinatoren, bestuursleden en andere medewerkers die projectplannen (willen) schrijven en bezig zijn met fondsenwerving.

De trainer

De training wordt gegeven door Senna Bouteba, eigenaar van Blooming Projects. Blooming Projects helpt sociale initiatieven om van idee naar plan naar financiering naar impact te komen. Senna heeft jarenlange ervaring met beoordeling en begeleiding van projecten gericht op welzijn, zorg en arbeidsparticipatie en met sociale ondernemingen. Door die ervaring weet zij precies waar een succesvol project of sociale onderneming aan voldoet en waarom het ene initiatief als magneet werkt voor financiers en het andere niet.

Aanmelden
Je ontvangt een bevestiging van je deelname een week van tevoren.

Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training
volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Coördinatorentraining “Financiering voor taalcoaching” – 11 juni