Coördinatorentraining “Intervisie en begeleiding in de praktijk van taalondersteuning” – 28 februari, Utrecht

Home/Agenda/Coördinatorentraining “Intervisie en begeleiding in de praktijk van taalondersteuning” – 28 februari, Utrecht

Coördinatorentraining “Intervisie en begeleiding in de praktijk van taalondersteuning” – 28 februari, Utrecht

Deskundigheidsbevordering van vrijwilligers (taalondersteuners) is een belangrijk onderdeel in de ondersteuning en begeleiding door de professionals/coördinatoren. Dit kan door vrijwilligers te trainen/bij te scholen op kennis en of vaardigheden e/o het bieden van individuele coaching. Je leert het tijdens de training “Intervisie en begeleiding in de praktijk van taalondersteuning” op donderdag 28 februari 2019 van 10:00 t/m 17:00 uur in Utrecht. Om 12:30 uur zal er voor jullie een heerlijke lunch klaarstaan. Om 13:00 uur zullen jullie de training vervolgen.

Een andere vorm van deskundigheidsbevordering zijn de terugkombijeenkomsten, waarin vormen van intervisie worden ingezet. Intervisie is een inspirerende methode voor vrijwilligers die met en van elkaar willen leren. Intervisie is gericht op deskundigheidsbevordering, waarbij men een beroep doet op elkaar, om mee te denken over het functioneren als vrijwilliger in de praktijk. Voor coördinatoren is het soms lastig om deze bijeenkomsten goed vorm te geven wat betreft inhoud en structuur. Ook is het niet altijd helder wat hun rol en de positie is.

Handvatten voor in de praktijk
We gaan uitgebreid en praktisch aan het werk met de uitvoering en invulling van deze vrijwilligersbijeenkomsten. Verschillende intervisiemethoden worden aangereikt en geoefend. Ook staan we uitgebreid stil bij de positie en rol van de coördinator bij de intervisie en hou jij daar invulling aan kunt geven. De uitwisseling en oefenen met elkaar zorgt voor goede feedback en nieuwe inzichten. Na deze dag kun je met meer vertrouwen en voldoende handvatten de
praktijk van intervisie toepassen. Deze training wordt gegeven door Robert te Pas. Hij is al vele jaren betrokken bij het Begint met Taal en andere (vrijwilligers)organisaties. Robert heeft in de afgelopen periode, samen met Het Begint met Taal, het Handboek “Intervisie en begeleiding in de praktijk van taalondersteuning” Handboek Intervisie voor coördinatoren ontwikkeld. Dit handboek wordt tijdens de training uitgereikt ter ondersteuning in de praktijk.

Aanmelden

Je ontvangt een bevestiging van je deelname een week van tevoren.

Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training
volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Coördinatorentraining intervisie en begeleiding - 28 februari 2019
14 januari 2019|Agenda|