Hoe bouw je een goede werkrelatie op met vrijwilligers? Hoe zorg je dat zowel jij als de vrijwilliger tot hun recht komen, zodat je dienstverlening aan anderstaligen zo goed mogelijk is. Je leert het tijdens de training ”Effectief coachen van vrijwilligers” op donderdag 22 april 2021 van 13:30 t/m 16:30 uur.

Tijdens de training ontdek je wat belangrijk is om een goede werkrelatie op te bouwen met vrijwilligers, zodat zowel de vrijwilligers als jij zo goed mogelijk tot hun recht komen.
We kijken naar de drijfveren van vrijwilligers, die van jezelf en die van je organisatie en hoe deze van invloed zijn op het dagelijks handelen.

In de training kijken we ook naar hoe mensen leren en hoe je ze kunt helpen bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld waar is iemand goed in, en hoe kan hij/zij dat beter benutten en waar is iemand minder goed in. Moet iemand dat ook kunnen of kun je dat beter aan anderen overlaten? En hoe zeg je dat tegen vrijwilligers?

Onderwerpen:

  • Drijfveren van vrijwilligers
  • Leerproces van mensen
  • Feedback geven

Tot slot: tijdens de training is steeds aan de orde: wat gebeurt er in communicatie tussen jou en je vrijwilligers en hoe kun je dat op een positieve manier beïnvloeden? Je krijgt tips en handvatten en gaat zelf ook actief aan de slag om te oefenen.
De training is bedoeld voor coördinatoren van aangesloten organisaties.

Aanmelden

Je ontvangt een bevestiging van je deelname een week van tevoren.

Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training
volgen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Effectief 22 april