De campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ werpt zijn vruchten af. Verschillende media hebben bericht over de campagne waarmee we meer taalcoaches en coördinatoren willen werven. Deel jij de campagne ook zodat we nog meer mensen bereiken?

  • OPEN Rotterdam ging op bezoek bij taalkoppels van Gilde Rotterdam en maakte een mooi filmpje.
  • Op radiozender RTV Utrecht vertelde projectleider Eline Dragt over de campagne.
  • Het NOV publiceerde een mooi stuk over de campagne op haar website.
  • Humanitas Groningen Stad deelde de campagne op haar website.
  • Adformatie schreef een mooi stukje over de campagne.
  • Ook Fonkonline besteedde aandacht aan de campagne.
  • Lees hier wat Communicatie Online over de campagne zegt.
  • News Locker noemde de campagne op haar website.
  • ABOUTMEDIA verwees ook naar de campagne.

Over de campagne

Wij lanceerden op dinsdag 5 september de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’. In video’s vertellen anderstaligen hun persoonlijke verhaal en waarom ze met iemand in gesprek willen. Het doel van de campagne is meer taalcoaches en coördinatoren voor taalcoaching werven. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving. Bekijk de video’s en deel de campagne met je netwerk: op naar meer taalcoaches en coördinatoren!

Het verhaal van Jamal, Raihana en Teame

De in Afghanistan geboren Jamal Nayab noemt taal “de sleutel tot een nieuw leven”. Teame Asmerom uit Eritrea woont bijna twee jaar in Nederland. “Ik loop stage als kok en doe een inburgeringscursus. Samen met mijn taalcoach spreek ik elke week twee uurtjes één op één om beter Nederlands te oefenen.” Raihana Rahmatullah woont nu tweeënhalf jaar in Nederland. “Soms is het moeilijk als je de taal niet goed spreekt. Ik oefen met mijn taalcoach sollicitatiegesprekken. Voor mijn toekomst is het belangrijk dat mijn Nederlands beter wordt.” Meer weten over hun leven? Lees hun verhalen hier.

Maak jij het mogelijk dat meer anderstaligen taalcoaching krijgen?

Je kunt ons steunen door taalcoach of coördinator te worden bij een van de lokale partnerorganisaties. Lees hier wat je kunt betekenen als taalcoach en lees hier wat je kunt bereiken als coördinator. Draag je liever een steentje bij aan taalcoaching via een financiële bijdrage? Dat is ook fantastisch! Taalcoaching wordt gegeven door vrijwilligers, maar is niet gratis. Denk aan methodes en trainingen voor vrijwilligers. Dankzij jouw bijdrage kunnen meer anderstaligen met iemand in gesprek. Bekijk hier wat wij met jouw donatie kunnen doen.