Het Begint met Taal wil jij met mij in gesprek Beza kokenOp 12 november lanceerden wij onze nieuwe campagne ‘Wil jij met mij in gesprek’. Via filmpjes op sociale media nodigen Mohanad, Beza, Erfan en Allaa jou uit om met hen te praten over mode, koken, literatuur en sport. Zo oefenen zij de Nederlandse taal en ontdek jij wat jullie verbindt. Met de campagne willen Het Begint met Taal en 160 taalvrijwilligersorganisaties je bewust maken, dat jij zelf kunt bijdragen aan meer verbinding in ons land. Door simpelweg een gesprekje aan te knopen. Of door taalcoach te worden. Durf jij het aan?

Om mee te kunnen doen in de samenleving is het nodig dat je de taal spreekt. Je hebt mensen nodig om mee te doen. Integreren kun je niet alleen! Als aanvulling op taalles van een goede docent is taalcoaching met een vrijwilliger daarvoor heel belangrijk. Want veel oefenen van gesprekjes met een taalmaatje geeft zelfvertrouwen. Om Nederlands te durven spreken met de buren, op het schoolplein, bij de dokter en tijdens een sollicitatiegesprek. Maar taalcoaching is ook gewoon leuk. Zeker als je een hobby deelt met elkaar.

Je vindt de filmpjes via www.wiljijmetmijingesprek.nl. Ook kom je de campagnefilmpjes tegen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Dus like, retweet en reageer en deel zo de campagne met zoveel mogelijk mensen in jouw netwerk. Voor meer verbinding in Nederland.#HetBegintMetTaal.

En… stap uit je comfortzone en ga #InGesprek!