Ken je de biografie voor anderstaligen al? Met de biografie leer je elkaar als taalkoppel beter kennen. Dit doen jullie aan de hand van de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Samen bespreken jullie onderwerpen als jeugd, familie, opleiding en toekomstdromen. Dankzij de leuke oefeningen en onderwerpen in het werkboek hebben jullie altijd genoeg te bespreken.

Als je net gekoppeld bent aan een anderstalige kan dit soms best spannend zijn voor jullie allebei. Dit werkboek geeft aanknopingspunten voor een gesprek. Met het werkboek kun je je anderstalige beter leren kennen. Ook geeft het je een idee van wat hij of zij al kan qua opleiding, werk en Nederlandse taal. Tot slot bespreken jullie de leerdoelen van de anderstalige.  Wat wil hij of zij graag doen? Wat wil hij of zij graag leren? Door deze en andere vragen te stellen versterkt het zelfbewustzijn van de anderstalige. Tegelijkertijd oefenen jullie de Nederlandse taal én hebben jullie een gezellige tijd.

De thema’s die aan bod komen in het werkboek zijn:

  1. Dit ben ik
  2. Mijn jeugd
  3. Deze mensen ken ik
  4. Mijn toekomst
  5. De Nederlandse taal
  6. Mijn leerdoelen

Doelgroep

De biografie is ontwikkeld door Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) en Het Begint met Taal. Het ABC heeft jarenlange ervaring met het organiseren van taalcoaching aan huis voor kwetsbare vrouwen. Dit werkboek is dan ook met name geschikt voor:

  • Een-op-een taalcoaching aan huis;
  • Anderstaligen met taalniveau A0-A2;
  • Een-op-een SamenSpraak.

Ook voor taalcoaching in groepen en taalcafés kun je oefeningen en onderwerpen uit het boek halen die relevant zijn. Met analfabeten kun je veel van de oefeningen mondeling doen. Ons advies: Haal de oefeningen uit het boek die je goed kunt gebruiken én leuk vindt.

Bestellen

De biografie is beschikbaar voor taalvrijwilligersorganisaties uit ons netwerk en is te bestellen via het extranet. Check hier of je al partner bent en lees hier wat het oplevert.

Staffelkorting*

stuks pakketprijs stuksprijs
1 € 7,50 € 7,50
10 € 60,- € 6,-
25 € 125,- € 5,-
50 € 175,- € 3,50
100 €275,- € 2,75

* Prijzen zijn exclusief verzendkosten.