Hoe organiseer je taalcoaching, zoals een-op-een taalcoaching of taalcafé’s, op een slimme manier? Tijdens deze basistraining vorm je je een volledig beeld van de belangrijkste aspecten van een taalcoachproject: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Je leert hoe je dit kunt aanpakken en welke keuzes je hierin kunt maken.

Inhoud

Tijdens deze training worden de belangrijkste aspecten van een taalcoachorganisatie doorgenomen: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Uit welke bouwstenen is een succesvolle taalcoachorganisatie opgebouwd? Hoe kan ik als coördinator zo doelgericht en effectief mogelijk werken? Met oog voor jouw specifieke situatie, want elk project is er één en elke coördinator is er één.

Opbrengst van de training

Je leert hoe je bewust(er) keuzes kunt maken en hoe je genoemde aspecten (beter) aan kan pakken. Met de garantie dat je met (minstens) een eigen speerpunt plus passende aanpak weer naar huis gaat. We adviseren om met iemand uit je eigen organisatie deel te nemen, dan kunnen jullie samen sparren.

Datum en tijd

De training vindt plaats op dinsdag 18 februari 2020.
De training is van 10:00 t/m 15:30 met inloop vanaf 9.30 uur. Om 12:30 uur zal er voor jullie een heerlijke lunch klaarstaan.

Voor wie?

De training is geschikt (en gratis) voor beginnend coördinatoren en voor meer ervaren coördinatoren die hun werkwijze tegen het licht willen houden. Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training volgen.

De trainer

De training wordt gegeven door Germaine Trooster. Met haar jarenlange ervaring als coördinator van een taalcoachorganisatie kent ze alle ins en outs van de werkpraktijk. Germaine is als trainer en ontwikkelaar van trainingen actief voor Het Begint met Taal. Haar aanpak is praktisch, helder en  activerend.

Aanmelden

Je ontvangt een bevestiging van je deelname en de locatie een week van tevoren.
Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training volgen.
Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Basis coördinatorentraining - 18 februari