Hoe organiseer je taalcoaching, zoals een-op-een taalcoaching of taalcafé’s, op een slimme manier? Tijdens deze basistraining vorm je je een volledig beeld van de belangrijkste aspecten van een taalcoachproject: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Je leert hoe je dit kunt aanpakken en welke keuzes je hierin kunt maken.

Inhoud

Tijdens deze training worden de belangrijkste aspecten van een taalcoachorganisatie doorgenomen: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Uit welke bouwstenen is een succesvolle taalcoachorganisatie opgebouwd? Hoe kan ik als coördinator zo doelgericht en effectief mogelijk werken? Met oog voor jouw specifieke situatie, want elk project is er één en elke coördinator is er één.

Opbrengst van de training

Je leert hoe je bewust(er) keuzes kunt maken en hoe je genoemde aspecten (beter) aan kan pakken. Met de garantie dat je met (minstens) een eigen speerpunt plus passende aanpak weer naar huis gaat. We adviseren om met iemand uit je eigen organisatie deel te nemen, dan kunnen jullie samen sparren.

Datum en tijd

De training vindt plaats op woensdag 1 september 2021 in Utrecht.
De training is van 10:00 t/m 16:00 met inloop vanaf 9.30 uur. Om 12:30 uur zal er voor jullie een heerlijke lunch klaarstaan.

Voor wie?

De training is geschikt (en gratis) voor beginnend coördinatoren en voor meer ervaren coördinatoren die hun werkwijze tegen het licht willen houden.

Let op: Alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training volgen.
Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

De trainer

De training wordt gegeven door Anna Marie Hazenberg. Zij heeft veel ervaring met verschillende soorten taalcoachingstrajecten door taalcoachorganisaties, waarbij intake een belangrijk aandachtspunt is bij het slagen van de koppelingen tussen de anderstalige en de taalcoach, de trajecten én de projectdoelstellingen. Anna Marie is als trainer en ontwikkelaar van trainingen en webinars actief voor het begint met taal. Haar aanpak is interactief en ook gericht op de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring.

Aanmelden

Met je hier aan voor de training, een week voor de training ontvang je een bevestigingsmail met daarin de locatie.

Corona-proof: we nemen rond deze training en lunch de juiste corona-gerelateerde maatregelen (zaalindeling op voldoende onderlinge afstand, ventilatie, etc.). Wij verwachten ook dat deelnemers zich aan de maatregelen houden, dus bij verkoudheidsklachten etc. zich afmelden en thuisblijven. Zonodig zullen wij de training afgelasten; deelnemers ontvangen hiervan per mail bericht.

Basistraining - 1 sept