Alstublieft; voor een actieve krachtige gemeenschap!

Home/Nieuws, Nieuwsbrief/Alstublieft; voor een actieve krachtige gemeenschap!

Alstublieft; voor een actieve krachtige gemeenschap!

Het NOV zet met Het Begint met Taal en de andere NOV-leden vrijwilligerswerk op de kaart voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Deel de flyer en spread the word, want vrijwilligerswerk is onmisbaar voor gemeentes. Samen breken we een lans voor vrijwilligerswerk, want zonder vrijwilligers draait de wereld niet door!

Aicha maakt taalkilometers!

Op pagina 2 van de flyer lees je hoe een taalcoach tijdens onze training Spreekvaardigheid & feedback heeft geleerd op welke manier taalcoaching meer impact kan sorteren bij haar deelnemer Aicha. De praktische tips zorgen ervoor dat ze nu voor een opdracht aangeeft waar Aicha op kan letten. Zo kan Aicha gerichter bezig zijn met de uitspraak van woorden, bijvoorbeeld bij een dialoog uit SpreekTaal die ze samen oefenen.

Gemeenteraadsverkiezingen: taalcoaching vergroot je wereld

Het Begint met Taal onderstreept het belang van taalcoaching voor de gemeente via verschillende tools. Veel taalcoachorganisaties hebben behoefte aan tips over hoe zij zich zichtbaar(der) kunnen maken bij de lokale politiek, daarom heeft Het Begint met Taal een kernteam lobby gevormd. Het team bestaat uit ervaren coördinatoren binnen het netwerk. Met hulp van de Lobby Vakschool werkt dit team concreet uit hoe taalcoachorganisaties de lokale lobby aan kunnen pakken. We maken handige instrumenten, zoals een toolkit en position paper, die coördinatoren kunnen gebruiken. Doe er je voordeel mee!

 

22 juni 2017|Nieuws, Nieuwsbrief|