Van start als taalcafé-vrijwilliger

  • Academie
  • Van start als taalcafé-vrijwilliger

Alleen aangesloten taalcoaches

None

Taalvrijwilligers

11 Sessies

In deze e-learning vind je praktische tips en ideeën over hoe je een taalcafé opzet en invulling geeft aan de bijeenkomsten.

Van start als taalcafé-vrijwilliger

Voorbereiden

Alleen aangesloten taalcoaches

Taal en contact zijn essentieel om mee te kunnen doen. Voor veel nieuwkomers is het lastig om de Nederlandse taal te oefenen, omdat zij weinig contact hebben met Nederlanders. We zijn dan ook enorm blij dat je je wilt inzetten als taalcafé-vrijwilliger!

Als taalcafé-vrijwilliger kun je op een laagdrempelige manier nieuwkomers ondersteunen met het oefenen van de Nederlandse taal. Lees hier alles over wat er komt kijken bij een taalcafé.

Als volwassene een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Lees hier meer over wat er komt kijken bij het leren van een tweede taal.

Tijdens een taalcafé kun je tegen dilemma's aanlopen. Lees hier hoe je daar mee om kunt gaan en vindt handige corona informatie.

Als taalvrijwilliger kom je in contact met verschillende culturen. Vind hier leuke manieren om gesprekken met elkaar aan te gaan.

Ga je online aan de slag met je deelnemers in het taalcafé? Dan vind je hier informatie over de online tools.

Aan de slag

Alleen aangesloten taalcoaches

Je eerste taalcafé gaat nu echt bijna beginnen! Ga goed van start door je goed voor te bereiden. Hier lees je met welke dingen je rekening moet houden bij de eerste ontmoeting.

Voor het leuk en effectief laten verlopen van het taalcafé hebben we hier een paar handige tips opgesteld.

Tijdens het taalcafé SpreekTaal handig materiaal om te gebruiken. Lees hier hoe je dit materiaal het beste kunt gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn.

Tijdens een taalcafé kun je op verschillende manieren Nederlands oefenen. Naast 'gewoon kletsen' kun je ook specifieke opdrachten doen om bepaalde woorden en vaardigheden te oefenen. Lees hier meer over welke werkvormen je allemaal kunt toepassen.

Goede feedback helpt om de taal sneller te leren. Krijg hier handige tips over hoe je als vrijwilliger feedback kunt geven en wat je kunt doen om je deelnemers gemotiveerd te houden.

Pen
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.