Taalcoaching 1-op-1

Alleen aangesloten taalcoaches

None

Taalvrijwilligers

13 Sessies

Ga je binnenkort aan de slag als taalcoach? Lees in deze e-learning alles wat je daarvoor nodig hebt.

Taalcoaching 1-op-1

Voorbereiden

Alleen aangesloten taalcoaches

Als taalvrijwilliger ga je met een nieuwkomer in gesprek (online en/of fysiek). Samen oefenen jullie de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier. Lees meer over je rol en wat taalcoaching oplevert.

Als volwassene een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Lees hier meer over wat er komt kijken bij het leren van een tweede taal.

Tijdens het taalcoach-traject kun je tegen dilemma's aanlopen. Lees hier hoe je daar mee om kunt gaan en vindt handige corona informatie.

Je taalmaatje en jij hebben beide een verschillende (culturele) achtergrond. Lees hier leuke tips over hoe je hierover met elkaar in gesprek kunt gaan.

Ga je online aan de slag met je deelnemer? Vind hier een handig overzicht van programma's die je hiervoor kunt gebruiken. 

Aan de slag!

Alleen aangesloten taalcoaches

Een goed begin is het halve werk. Vind hier handige tips en materialen voor een leuke kennismaking met je taalmaatje.

Lees hier allerlei handige tips voor bijvoorbeeld het opbouwen van woordenschat, hoe je de sessies inricht en hoe je feedback kunt geven.

Tijdens taalcoaching is SpreekTaal handig materiaal om te gebruiken. Lees hier hoe je dit materiaal het beste inzet en wat de voordelen hiervan zijn.

Interactieve werkvormen helpen jou en je maatje om de taal op een leuke manier te oefenen. Zo wordt het nooit saai. Vind hier allemaal leuke voorbeelden.

Taal oefenen in de praktijk is enorm belangrijk. Ga dus met je maatje situaties oefenen én het in de praktijk uitvoeren. Lees hier hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Goede feedback helpt om de taal sneller te leren. Krijg hier handige tips over hoe je als vrijwilliger feedback kunt geven en wat je kunt doen om je deelnemers gemotiveerd te houden.

Afronden

Alleen aangesloten taalcoaches

Als taalvrijwilliger wil je ook dat jouw taalmaatje actiever kan deelnemen in de maatschappij. Ga samen op zoek naar de mogelijkheden van deze 'volgende stap'.

Lees hier over de afsluiting van het taalcoachtraject, over successen vieren en afronden. En wat kunt doen om het belang van taalcoaching verder te verspreiden!

Pen
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.