Taalcoaching in groep

Alleen aangesloten taalcoaches

None

Taalvrijwilligers

12 Sessies

Ga je binnenkort aan de slag als taalcoach met een groepje? Lees in deze e-learning alles wat je daarvoor nodig hebt.

Taalcoaching in groep

Voorbereiden

Alleen aangesloten taalcoaches

Als taalvrijwilliger ga je met een groepje nieuwkomers in gesprek (online en/of fysiek). Samen oefenen jullie de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier. Lees meer over je rol en wat taalcoaching oplevert.

Als volwassene een nieuwe taal leren is niet makkelijk. Lees hier meer over wat er komt kijken bij het leren van een tweede taal.

Tijdens taalcoaching kun je tegen dilemma's aanlopen. Lees hier hoe je daar mee om kunt gaan en vindt handige corona informatie.

Als taalvrijwilliger kom je in contact met verschillende culturen. Vind hier leuke manieren om gesprekken met elkaar aan te gaan.

Ga je online aan de slag met je deelnemers? Dan vind je hier informatie over de online tools.

Aan de slag!

Alleen aangesloten taalcoaches

Een goed begin is het halve werk. Tips om de eerste kennismakingssessie goed aan te pakken met je deelnemers.

Lees hier allerlei handige tips voor bijvoorbeeld het opbouwen van woordenschat, hoe je de groepssessies inricht en hoe je feedback kunt geven.

Tijdens taalcoaching in groepjes is SpreekTaal handig materiaal om te gebruiken. Lees hier hoe je dit materiaal het beste inzet en wat de voordelen hiervan zijn.

Interactieve werkvormen helpen jou en je deelnemers om de taal op een leuke manier te oefenen. Zo wordt het nooit saai. Vind hier allemaal leuke voorbeelden.

Taal oefenen in de praktijk is enorm belangrijk. Ga dus met je deelnemers situaties oefenen én het in de praktijk uitvoeren. Lees hier hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Goede feedback helpt om de taal sneller te leren. Krijg hier handige tips over hoe je als vrijwilliger feedback kunt geven en wat je kunt doen om je deelnemers gemotiveerd te houden.

Lees hier over de afsluiting van het taalcoachtraject, over successen vieren en afronden. En wat kunt doen om het belang van taalcoaching verder te verspreiden!

Pen
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.