De Letters van Utrecht schrijven een levend gedicht, dat groeit in de stenen van de straten van het Utrechtse centrum. De letters voor dit gedicht worden geschonken door mensen die een bijzondere gebeurtenis willen markeren, bijvoorbeeld een dierbare herinneren, een geboorte vieren, ‘een steentje’ bijdragen aan dit bijzondere gedicht voor de toekomst of een goed doel willen steunen. De opbrengst van de geschonken letters van 2017 gaat naar: Het Begint met Taal. Wij zijn hier heel blij mee!

Taalcoaching verbindt

Het Begint met Taal vindt het fantastisch hoe De Letters van Utrecht mensen & letters & de stad met elkaar verbindt. Met de opbrengst van De Letters van 2017 verbinden wij op onze beurt nog meer mensen met letters, taal en elkaar. Wij financieren hiermee namelijk een aantal webinars over taalcoaching aan taalvrijwilligers. Dankzij die webinars weten de taalvrijwilligers nóg beter hoe ze effectief taalcoaching kunnen geven aan anderstaligen. Zodat deelnemers in de praktijk minder drempels ervaren om met mensen in gesprek te gaan, op straat, op het schoolplein of bij de dokter. Daar plukken anderstaligen, taalvrijwilligers, gemeenten en de hele maatschappij de vruchten van!

Het Begint met Taal

Het Begint met Taal is het landelijk platform voor taalcoaching aan anderstaligen. Wij vinden het belangrijk dat zij de kans krijgen om mee te doen in onze samenleving. Voor zo’n 600.000 anderstaligen in Nederland is dat lastig, omdat ze de taal (nog) niet goed spreken. Wij ondersteunen ruim 170 vrijwilligersorganisaties bij het slim organiseren van taalcoaching. We verspreiden kennis, materialen en zetten taalcoaching landelijk op de kaart bij verschillende samenwerkingspartners. Zodat elke week weer 11.000 vrijwilligers in gesprek gaan met 22.000 anderstaligen over het dagelijks (samen)leven.