Vrijwilligerswebinar Iedereen actief! Actieve werkvormen- 13 september 2017

Home/Agenda/Vrijwilligerswebinar Iedereen actief! Actieve werkvormen- 13 september 2017

Vrijwilligerswebinar Iedereen actief! Actieve werkvormen- 13 september 2017

Na deze webinar weet jij altijd wat te doen tijdens de taalcoaching. In de webinar ‘Iedereen actief’ leer je verschillende werkvormen voor taalcoaching. Zo voorkom je teveel herhaling en blijft de taalcoaching verfrissend! Log in voor de webinar op 13 september 2017 van 19:00-20:15 uur. Vergeet niet om je nu alvast aan te melden!

Als vrijwilliger heb je verschillende manieren om je deelnemer te begeleiden. Je kunt met hem praten over het dagelijks leven of bijvoorbeeld SpreekTaal gebruiken. Maar daarnaast wil je soms ook wat anders met de cursisten die je begeleidt. Wat doe je bijvoorbeeld om de woordenschat van een bepaald thema nog een keer te herhalen? Wat kun je doen om luisteren en spreken op een andere manier aan te pakken? In deze webinar maak je kennis met en ervaar je verschillende werkvormen, onder andere uit het boek Actief met taal. Je krijgt uitleg waarom deze werkvormen goed werken en op welk moment je ze kunt gebruiken. Zo kun je met nieuwe inspiratie weer aan de slag!

Voorbereiding

We raden je aan ter voorbereiding het handboek voor taalcoaches en de e-learning van Het Begint met Taal te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden voor de webinar kan via Extranet. Kies voor ‘webinars’ in het menu, klik de juiste webinar aan en vul het formulier in. Wil je nog wel meer webinars volgen? Dat kan! Via het Extranet kun je je ook aanmelden voor onze andere webinars. Bijvoorbeeld over SpreekTaal, uitspraak van het Nederlands of Staatsexamen NT2. Heb je vragen over het volgen van de webinar? Wellicht staat het antwoord op jouw vraag bij de FAQ’s.

Let op: De webinars zijn alleen toegankelijk voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij het netwerk van Het Begint met Taal. De coördinatoren beschikken over de inloggegevens voor het extranet. Raadpleeg daarom je coördinator.

20 augustus 2017|Agenda|