Start een taalcoachproject

Home/Start een taalcoachproject

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 600.000 migranten een taalvraag hebben. Door gebrek aan contact met Nederlandssprekenden oefenen ze de taal te weinig. Dat is nadelig voor henzelf, hun omgeving en onze samenleving. Taalcoaching is een persoonlijke aanpak van dat probleem. Het Begint met Taal versterkt 161 taalcoachorganisaties bij het slim organiseren van taalcoaching. Wekelijks ontmoeten 11.000 taalcoaches en 22.000 migranten elkaar om Nederlands te oefenen. Dat is een mooi aantal maar nog niet genoeg. Nieuwe taalcoachprojecten zijn daarom van harte welkom. Wij helpen je graag in het opstartproces.

Hoe zet je een project op?

Bij het opstarten van een taalcoachproject komt veel kijken. We hebben veel kennis in huis over hoe je taalcoaching slim opzet en organiseert. Hierdoor hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden en kun je snel migranten wegwijs maken in onze samenleving.

Het opzetten van een taalcoachproject bestaat globaal uit drie fases:

  1. Verkenning. In deze fase onderzoek je de behoefte. Wonen er veel migranten die hun Nederlands willen verbeteren? Is er weinig contact tussen nieuwkomers en Nederlanders? Wat is er al op dit gebied?
  2. Ontwikkeling. In deze fase ga je het project op inhoudelijk en organisatorisch vlak verder uitwerken.
  3. Uitvoering. Hier ga je aan de slag en bekijk je hoe je het project duurzaam maakt.

Persoonlijk advies

Wij hebben veel ervaring en kennis over taalcoaching. Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op via telefoon 030-2422841 of mail info@hetbegintmettaal.nl.

In het netwerkboek lees je de verhalen van organisaties die je zijn voorgegaan.

Producten & Diensten folder

Bekijk ons gehele aanbod in onze Producten & Diensten folder