Meer dan 600.000 anderstaligen doen door onvoldoende taalkennis niet mee in onze samenleving. Zij hebben weinig contacten, vinden moeilijk werk en benutten hun talenten niet voldoende. Dat is nadelig voor henzelf, hun omgeving en onze samenleving. Taalcoaching is een persoonlijke aanpak van dat probleem. Het Begint met Taal bereikt 22.000 anderstaligen. Dat is een mooi aantal maar nog niet genoeg. Nieuwe taalcoachprojecten zijn daarom van harte welkom. Wij helpen je graag in het opstartproces.

Hoe zet je een project op?

Bij het opstarten van een taalcoachproject komt veel kijken. We hebben veel kennis in huis over hoe je taalcoaching slim opzet en organiseert. Hierdoor hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden. Zo kun je snel aan de slag met anderstaligen wegwijs maken in onze samenleving.

Het opzetten van een taalcoachproject bestaat globaal uit drie fases:

  1. Verkenning. In deze fase onderzoek je de behoefte. Wonen er veel anderstaligen die hun Nederlands willen verbeteren? Is er weinig contact tussen nieuwkomers en Nederlanders? Wat is er al op dit gebied?
  2. Ontwikkeling. In deze fase ga je het project op inhoudelijk en organisatorisch vlak verder uitwerken.
  3. Uitvoering. Hier ga je aan de slag en bekijk je hoe je het project duurzaam maakt.

Persoonlijk advies

Wij beschikken over veel ervaring en expertise op het gebied van taalcoaching. Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op via telefoon 030-2422841 of mail info@hetbegintmettaal.nl.

Producten & Diensten folder

Bekijk ons gehele aanbod in onze Producten & Diensten folder