Taalcoaching in het nieuws

Home/Nieuws/Taalcoaching in het nieuws

Campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ in het nieuws

De campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' werpt zijn vruchten af. Verschillende media hebben bericht over de campagne waarmee we meer taalcoaches en coördinatoren willen werven. Deel jij de campagne ook zodat we nog meer mensen bereiken?

Filmpje OPEN Rotterdam: ‘Wil jij met mij in gesprek?’

OPEN Rotterdam maakte bij lokale vrijwilligersorganisatie Gilde Rotterdam een mooi filmpje over onze campagne "Wil jij met mij in gesprek?" De omroep ging op bezoek bij taalkoppels van Gilde Rotterdam en vroeg hen waarom taalcoaching voor hen zo waardevol is.

Adformatie schrijft over ‘Wil jij met mij in gesprek?’

Mediawebsite Adformatie interviewde de bedenkers van de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' over het hoe en waarom van de campagne. Filmmaker Luuk van Velthoven: 'De spreker en de worsteling met de taal. Die moet je zien en voelen.'

Campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ op RTV Utrecht

In de week van de alfabetisering heeft Het Begint met Taal de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' gelanceerd. De campagne heeft als doel om taalcoaches en coördinatoren te werven. Naar aanleiding van de campagne zat Eline Dragt van Het Begint met Taal gisteren bij radio RTV Utrecht in de uitzending.

Taalschool zet vrijwilligers in: “Taalcontact, daar gaat het om!”

Bij het Ster College in Eindhoven ondersteunen taalvrijwilligers de cursisten. Zij vullen daarmee het werk van de professionele docent aan. EPALE sprak met directeur Frans Ritzen en vrijwilligerscoördinator Marleen Hermus. Waarom kozen zij voor deze manier van werken?

Mee eens: “Geef de regie op inburgering aan gemeenten”

Het Begint met Taal onderschrijft het pamflet "Geef de regie op inburgering aan gemeenten" dat onlangs verscheen. In het stuk staat dat "nieuwkomers langdurig een moeilijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben en blijvend afhankelijk zijn van sociale voorzieningen als niet snel wordt ingegrepen." Het Begint met Taal pleit in dat kader voor: "bied iedere nieuwkomer een taalvrijwilliger."

Het Begint met Taal in Algemeen Dagblad regio Rotterdam!

Uit een artikel van het AD, regio Rotterdam, blijkt dat taalvrijwilligers in de regio Rotterdam hard nodig zijn. Het Begint met Taal en de aangesloten organisaties Gilde Rotterdam en Taalcoaching Capelle werden naar hun ervaringen gevraagd. Lees hier het volledige artikel.