Taalcoaching in het nieuws

Home/Nieuws/Taalcoaching in het nieuws

Mee eens: “Geef de regie op inburgering aan gemeenten”

Het Begint met Taal onderschrijft het pamflet "Geef de regie op inburgering aan gemeenten" dat onlangs verscheen. In het stuk staat dat "nieuwkomers langdurig een moeilijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben en blijvend afhankelijk zijn van sociale voorzieningen als niet snel wordt ingegrepen." Het Begint met Taal pleit in dat kader voor: "bied iedere nieuwkomer een taalvrijwilliger."

Het Begint met Taal in Algemeen Dagblad regio Rotterdam!

Uit een artikel van het AD, regio Rotterdam, blijkt dat taalvrijwilligers in de regio Rotterdam hard nodig zijn. Het Begint met Taal en de aangesloten organisaties Gilde Rotterdam en Taalcoaching Capelle werden naar hun ervaringen gevraagd. Lees hier het volledige artikel.

Als nieuwe Nederlander op de foto met de Koning

Op donderdag 15 december 2016 werden in Den Haag zo’n 50 nieuwe Nederlanders genaturaliseerd. Omdat het de tiende Naturalisatiedag was, was Koning Willem Alexander er zelf bij. Een van deze nieuwe Nederlanders is Elham Beyranvand Nejad, deelnemer bij Gilde SamenSpraak Den Haag.

Het Begint met Taal in het Nederlands Dagblad!

23 januari publiceerde het Nederlands Dagblad een artikel over de inburgering. In het artikel wordt aandacht besteed aan de belangrijke rol van taalvrijwilligers. Het Begint met Taal komt aan het woord als expert op het gebied van taalcoaching aan inburgeraars. Directeur Sylvia de Groot Heupner pleit ervoor dat gemeentes weer verantwoordelijk worden voor de inburgering. In het artikel lees je waarom.

Vrijwilligers zijn onmisbare kampioenen!

Afgelopen week verscheen het blog van Sylvia de Groot Heupner, directeur van Het Begint met Taal, op de website van het CDA. Op de speciale website, kampioenenvannederland.nl, worden verhalen voor en door vrijwilligers gepubliceerd. Lees hier ons betoog voor vrijwilligerswerk

Fantastisch: Het Begint met Taal wint prijs ING Nederland fonds!

Op de dag van de vrijwilliger vond het Gratis Goud Festival plaats in Deventer. Het festival was georganiseerd door het NOV om mooie initiatieven te vieren en uitwisseling tussen vrijwilligers te stimuleren. Het Begint met Taal was alom vertegenwoordigd met een demonstratie, een stand en een prijs!

Gezonde Taal! wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Op de nationale zorgvernieuwingsdag werd bekendgemaakt dat Taal doet meer, Bibliotheek Utrecht, Ladyfit en Het Begint met Taal, de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 hebben gewonnen! Uit 161 inzendingen is het gezamenlijke project Gezonde Taal! als winnaar gekozen.

Leskoppel in beeld: Mounira en Ilse

In de nieuwsbrief Staatsexamens NT2 wordt aandacht besteed aan de toegevoegde waarde van taalcoaching. In een interview vertelt een leskoppel over hun ervaringen met taalcoaching en de voorbereiding op het Staatsexamen NT2. Het leskoppel bestaat uit de Syrische Mounira en Het Begint met Taal medewerker Ilse.

Ministerie van BZK interviewt Het Begint met Taal

'Gemeenten van de Toekomst', een programma van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, interviewde Sylvia de Groot Heupner van Het Begint met Taal over hoe gemeenten taalcoaching kunnen vormgeven. Lees hieronder het hele interview waarin De Groot Heupner vertelt over een Afghaanse man die een gemeentebericht verkeerd begreep, taalcoachadvies aan gemeenten en taalcoaching aan vluchtelingen.