Taalcoaching in het nieuws

Home/Nieuws/Taalcoaching in het nieuws

Taalschool zet vrijwilligers in: “Taalcontact, daar gaat het om!”

Bij het Ster College in Eindhoven ondersteunen taalvrijwilligers de cursisten. Zij vullen daarmee het werk van de professionele docent aan. EPALE sprak met directeur Frans Ritzen en vrijwilligerscoördinator Marleen Hermus. Waarom kozen zij voor deze manier van werken?

Mee eens: “Geef de regie op inburgering aan gemeenten”

Het Begint met Taal onderschrijft het pamflet "Geef de regie op inburgering aan gemeenten" dat onlangs verscheen. In het stuk staat dat "nieuwkomers langdurig een moeilijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben en blijvend afhankelijk zijn van sociale voorzieningen als niet snel wordt ingegrepen." Het Begint met Taal pleit in dat kader voor: "bied iedere nieuwkomer een taalvrijwilliger."

Het Begint met Taal in Algemeen Dagblad regio Rotterdam!

Uit een artikel van het AD, regio Rotterdam, blijkt dat taalvrijwilligers in de regio Rotterdam hard nodig zijn. Het Begint met Taal en de aangesloten organisaties Gilde Rotterdam en Taalcoaching Capelle werden naar hun ervaringen gevraagd. Lees hier het volledige artikel.

Als nieuwe Nederlander op de foto met de Koning

Op donderdag 15 december 2016 werden in Den Haag zo’n 50 nieuwe Nederlanders genaturaliseerd. Omdat het de tiende Naturalisatiedag was, was Koning Willem Alexander er zelf bij. Een van deze nieuwe Nederlanders is Elham Beyranvand Nejad, deelnemer bij Gilde SamenSpraak Den Haag.

Het Begint met Taal in het Nederlands Dagblad!

23 januari publiceerde het Nederlands Dagblad een artikel over de inburgering. In het artikel wordt aandacht besteed aan de belangrijke rol van taalvrijwilligers. Het Begint met Taal komt aan het woord als expert op het gebied van taalcoaching aan inburgeraars. Directeur Sylvia de Groot Heupner pleit ervoor dat gemeentes weer verantwoordelijk worden voor de inburgering. In het artikel lees je waarom.

Vrijwilligers zijn onmisbare kampioenen!

Afgelopen week verscheen het blog van Sylvia de Groot Heupner, directeur van Het Begint met Taal, op de website van het CDA. Op de speciale website, kampioenenvannederland.nl, worden verhalen voor en door vrijwilligers gepubliceerd. Lees hier ons betoog voor vrijwilligerswerk

Fantastisch: Het Begint met Taal wint prijs ING Nederland fonds!

Op de dag van de vrijwilliger vond het Gratis Goud Festival plaats in Deventer. Het festival was georganiseerd door het NOV om mooie initiatieven te vieren en uitwisseling tussen vrijwilligers te stimuleren. Het Begint met Taal was alom vertegenwoordigd met een demonstratie, een stand en een prijs!

Gezonde Taal! wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

Op de nationale zorgvernieuwingsdag werd bekendgemaakt dat Taal doet meer, Bibliotheek Utrecht, Ladyfit en Het Begint met Taal, de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 hebben gewonnen! Uit 161 inzendingen is het gezamenlijke project Gezonde Taal! als winnaar gekozen.