Nieuw! Webinar Taal in de praktijk, 30 januari 2018

Home/Agenda, Nieuwsbrief/Nieuw! Webinar Taal in de praktijk, 30 januari 2018

Nieuw! Webinar Taal in de praktijk, 30 januari 2018

Geniet van de buitenlucht en ga erop uit met je anderstalige met ‘Taal in de praktijk’! Taal in de Praktijk is nieuw praktisch materiaal voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Tijdens deze webinar leer je hoe je het materiaal kunt gebruiken en wat er allemaal mogelijk is met Taal in de Praktijk. De webinar is op dinsdag 30 januari van 19:00 tot 20:15 uur voor taalcoaches en coördinatoren van onze partnerorganisaties.

Taal in de Praktijk helpt je bij het voorbereiden van praktijksituaties waarin je anderstalige effectief de taal kan oefenen. Het boekje kan zowel voor een-op-een taalcoaching als taalcoaching in groepen gebruikt worden. Met Taal in de Praktijk ontdekken jullie hoe leuk en zinvol het is om er samen op uit te gaan.

In deze webinar leer je:

  • waar dit materiaal uit bestaat;
  • hoe je het kunt gebruiken;
  • wat je bij een uitje kunt doen om de taal beter te oefenen en te laten bezinken;
  • praktische tips die je bij de begeleiding van je anderstalige direct kunt gebruiken.

Na deze webinar heb je genoeg ideeën en gaan jullie de deur uit en de straat op!

De webinar wordt gegeven door Vita Olijhoek en Anja Valk van Taalbureau Olijhoek & Valk. Vita en Anja zijn ervaren NT2-docenten en hebben al veel docenten en vrijwilligers getraind. Zij verzorgen ook de webinars over SpreekTaal en Iedereen Actief!

Aanmelden

Alleen taalcoaches en coördinatoren van partnerorganisaties kunnen deze webinar volgen. Meld je aan via het extranet voor de webinar Taal in de Praktijk op dinsdag 30 januari van 19:00 tot 20:15. Je coördinator heeft de inloggegevens.

We raden je aan ter voorbereiding het boekje Taal in de Praktijk door te nemen en de e-learning van Het Begint met Taal te bekijken, het gaat om filmpje 9 (Taal uit de praktijk) en filmpje 11 (Oefenen in de praktijk). Heb je vragen over het volgen van een webinar? Je vindt je antwoord vast tussen de FAQ’s.

30 januari 2018|Agenda, Nieuwsbrief|